Biznis

kriptovalute

Veliki pad bitcoina, vrijednost mu se u samo dvije sedmice prepolovila

22/01/2022

Vrijednost bickoina se tako skoro prepolovila u odnosu na prije samo dva i po mjeseca, kada je dostigao vrijednost od skoro 68.000 dolara

Nakon velikog pada vrijednosti kriptovaluta prethodnih sedmica, najpoznatija kriptovaluta bitcoin danas je u jednom trenutku pala na 34.064 dolara, pokazuju podaci sajta coindesk.com, koji uživo prati kretanje kriptovaluta.

Vrijednost bickoina se tako skoro prepolovila u odnosu na prije samo dva i po mjeseca, kada je dostigao vrijednost od skoro 68.000 dolara.

Kao jedan od razloga za nagli pad vrijednosti kriptovaluta navodi se najava administracije SAD da bi sljedećeg mjeseca mogla da bude objavljena početna vladina strategija za digitalnu imovinu, i da će od saveznih agencija biti zatraženo da procijene rizike i mogućnosti koje ona predstavlja.

Pojedini analitičari očekuju dalji pad kriptovaluta, pa su se pojavile i prognoze da bi nakon eventualnog smanjenja vrijednosti do 30.000 dolara moglo da se dogodi urušavanje bitkoina, čija bi cijena mogla da padne do 10.000 dolara, objavio je sajt biznis.rs.

U popodnevnim časovima po srednjeevropskom vremenu, vrijednost bitkoina se kretala oko 35.000 dolara.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.