Veliko interesovanje za halal proizvodima članica AS Holdinga

halal1

Na prvom Halal sajmu koji se održava u dvorani „Mirza Delibašić“ u Sarajevu, kompanija AS Holding predstavila je proizvode svojih članica Klas, Vispak, Solana dd. Tuzla, AC Food, ZIM, Mak Zara koji su naišli na veliko interesovanje kako posjetitelja tako i velikih kupaca i distributera iz regiona i svijeta.

„ Ponosni smo na činjenicu da se predstavljamo na ovako velikom i značajnom sajmu uzimajući u obzir da je halal industrija jedna od najbrže rastućih na svijetu i da imamo oko 906 halal proizvoda. Izlažemo visokokvalitetne proizvode za koje smo već dobili brojna priznanja i nagrade, a to su Tops, Zlatna džezva, Bosanski lokum, Vispakov začinTajna, Tuzlanska so i mnogi drugi. Od svega nam je najznačajnije povjerenje potrošača koji su prepoznali značaj halal proizvoda. Osluškivali smo njihove potrebe i shodno tome uradili sve što je potrebno da se proizvodi plasiraju u sami vrh kada je riječ o halal ponudi“ – izjavio je Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga.

U toku jučerašnjeg dana kompanija AS Holding obavila je brojne sastanke sa potencijalnim kupcima i distributerima, a izgled i dizajn štanda privukao je najveći broj posjetitelja. Za ambijent i spoj modernog i tradicionalnog, pobrinuo se salon namještaja Dallas.

Potražnja za halal proizvodima i uslugama raste iz godine u godinu i već sada je prisutan nedostatak ponude u odnosu na potražnju, što je bila prilika kompanijama iz AS grupacije da se predstave veleprodajnim i maloprodajnim lancima. Iako se neki od halal proizvoda već izvoze u preko 30 zemalja, ovo je šansa da se na najbolji način predstave svi domaći brendovi koji se proizvode po halal standardima.