Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

TZKS na sajmu BIT

Veliko interesovanje za turističku ponudu Sarajeva u Milanu

tzks – milan

Sajam BIT je jedan od vodećih i najvećih sajmova u svijetu, te najznačajniji i najpoznatiji sajam u Italiji, koji se svake godine održava u Milanu još od 1980. godine

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je prvi put turističku ponudu na sajmu BIT u Milanu. Turisti iz Italije iskazali su veliko interesovanje za posjetu Sarajevu, koja bi, tvrde mnogi od njih bila mnogo češća i jednostavnija kada bi bila uvedena direktna avionska linija Milano – Sarajevo.

Italijani spadaju među top deset posjetilaca u Kantonu Sarajevo, pokazuje statistički izvještaj za 2018. godinu. Osim mnogobrojnih turista i turističkih djelatnika, posebnna gošća na štandu Turističke zajednice Kantona Sarajevo bila je Jasna Martinčević, iz konzulata BiH u Milanu.

Na sajmu je učestvovalo više od dvije hiljade turističkih izlagača a posjetilo ga je više od 60.000 posjetilaca. Sajmište je smješteno u centru Milana što omogućuje bolju komunikaciju i jednostavnost pristupa. Pruža mogućnosti B2B susreta, te iz godine u godinu ojačava umrežavanje turističkih djelatnika. Sajam je trajao od 10. do 12. februara.

Sajam BIT je jedan od vodećih i najvećih sajmova u svijetu, te najznačajniji i najpoznatiji sajam u Italiji, koji se svake godine održava u Milanu još od 1980. godine. Sajam okuplja menadžere, stručnjake s područja turizma i brižljivo odabrane, ciljane kupce iz različitih geografskih područja i proizvodnih sektora.