Biznis

"evropski Horizon"

Verlab uspješno realizirao evropski projekt iz oblasti vještačke inteligencije

09/06/2021

U saopćenju za javnost ističu i da je projektna aplikacija Verlaba ocijenjena kao najbolja u tom evropskom selekcijskom procesu

Uposlenici kompanije Verlab uspješno su realizirali evropski Horizon, projekt iz oblasti vještačke inteligencije.

– Projekt je imao za cilj jačanja istraživačko razvojnih kapaciteta naše kompanije u oblasti vještačke inteligencije s ciljem informatizacije i digitalizacije procesa u zdravstvenom sektoru, s posebnim akcentom na medicinske uređaje – navodi se.

U implementaciji tog projekta kompanija Verlab prepoznata je, kako se ističe, kao jedan od evropskih HUB-ova za procese digitalizacije.

-Iako već sedam godina, zajedno sa partnerima u zdravstvenim ustanovama širom Bosne i Hercegovine, radimo na unapređenju kvaliteta i sigurnosti medicinskih uređaja (samim tim i konačnih dijagnoza i tretmana pacijentima) ulažemo i dodatne napore da budemo u trendu sa globalnim razvojem i da najbolje međunarodne prakse implementiramo na području Bosne i Hercegovine. Čak šta više, u oblasti testiranja i inspekcije medicinskih uređaja, kao i primjene vještačke inteligencije za predviđanje performansi i potencijalnih kvarova nad medicinskim uređajima, budemo jedan od lidera na globalnom nivou – naglašeno je.

U saopćenju za javnost ističu i da je projektna aplikacija Verlaba ocijenjena kao najbolja u tom evropskom selekcijskom procesu.

– U skladu sa misijom naše kompanije i dalje ćemo raditi na podršci zdravstvenih ustanova u razvoju kvaliteta usluga poboljšanjem pouzdanosti, preciznosti i sigurnosti medicinskih uređaja – navode iz kompanije Verlab.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.