Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vile s bazenima u Hercegovini po cijeni od 140 eura za dan

2. The Royal Villa

Turistička ponuda Hercegovine svake je godine sve bogatija, a može se reći kako su ovogodišnji hit vile s bazenima i vanjskim kaminima, navodi Večernjak. Gosti su uglavnom stranci jer je domaćim gostima taj oblik smještaja, po njihovom mišljenju, ipak preskup. Cijene su različite.

Dok neke kuće naplaćuju 10 eura noćenje po krevetu, s druge strane, postoje vile s bazenima u kojima noćenje za 10 ljudi naplaćuju po 140 eura. Kada se to podijeli na 10 dijelova, teško se može reći da je cijena velika, kazali su sagovornici Večernjeg lista koji su pokrenuli nekoliko web-stranica koje se isključivo bave tom vrstom posla.

S druge strane, agencije za prodaju nekretnina još uvijek nisu ušle u te poslove, što ne znači da se to neće dogoditi u budućnosti.

Oglasi na internetu obuhvataju kuće od Mostara, Konjica, Posušja te dalje prema Bosni do Bihaća. Svako po svome ukusu može birati kuću koja mu odgovara, od onih s bazenima, do starinski uređenih objekata u kojima dominira drvo. Cijene najma za sve njih približno su iste.

Mnogi stranci odlučuju se za ovakav način odmora u BiH jer su u Hrvatskoj cijene takvih objekata i po 7-8 puta veće. Čak se u pojedinim oglasima najam vila s bazenima i ostalim sadržajima kreće i do 8000 eura za sedam dana. Ono što čudi je da su i ti kapaciteti popunjeni, što znači kako određenom broju turista nije bitna cijena nego kvaliteta sadržaja koji im se nudi.

Te brojke će vjerojatno još neko vrijeme ostati nedostižne za BiH, ali sigurno je da će ponuda biti bogatija u idućim godinama te kako i ovaj oblik turizma Hercegovini može donijeti mnogo novih turista. Kod nas se taj oblik turizma tek počinje razvijati.