Biznis

Mostarski sajam

Vinari pozvani da dostave uzorke vina za ocjenjivanje

11/02/2019

Najbolje ocijenjena vina, odnosno vinari i vinogradari dobit će priznanja koja će uz njihovo vino nagraditi i njihov pristup dovođenja sirovine, grožđa, do vrhunskog proizvoda

U okviru 22. međunarodnog sajma gospodarstva, koji će u Mostaru biti održan od 9. do 13. aprila, tradicionalno će biti nagrađeni najuspješniji vinari koji pošalju uzorke svojih vina do 6. marta.

Povjerenstvo sastavljeno od renomiranih degustatora i enologa, pod stručnom palicom prof. dr. Bernarda Kozine, ocjenjivat će pristigle uzorke 11. marta ove godine, po metodi 100 pozitivnih bodova prema uvriježenom pravilniku o ocjenjivanju.

Najbolje ocijenjena vina, odnosno vinari i vinogradari dobit će priznanja koja će uz njihovo vino nagraditi i njihov pristup dovođenja sirovine, grožđa, do vrhunskog proizvoda.

Priznanja najuspješnijim bit će uručena 10. travnja, tijekom trajanja sajamske manifestacije na kojoj se očekuje sudjelovanje brojnih vinogradara i vinara iz Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske, Crne Gore, Italije i drugih zemalja predstavnika vinskih kuća, priopćeno je iz firme Mostarski sajam.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.