Vincent Tan: BiH je prelijepa zemlja i u nju vrijedi investirati

vincent tan

Investiram u sport preko Fudbalskog kluba Sarajevo, gdje je moj cilj da pomognem razvoju mlađih generacija kroz razvoj sportskih aktivnosti u Bosni i Hercegovini. FK Sarajevo sada posjeduje Akademiju za mlade i trening centar Butmir, gdje se radi kako bi veliki broj mladih igrača imali svjetliju budućnost u BiH i uopšte na Balkanu, istakao je Vincent Tan, većinski vlasnik upravljačkih prava u skupštini Fudbalskog kluba Sarajevo.

“Ovo ljeto, kao primjer, bili smo u prilici da realizujemo transfer Tomislava Barbarića iz FK Sarajevo u KVK Kortrijik u Belgiji, koji je još jedan od mojih klubova. Ovo je način da Tomislav stekne iskustvo u široj evropskoj konkurenciji, koje će mu pomoći u boljoj budućnosti i njegovoj karijeri”, rekao je Tan, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) dodao:

20160610_2_17438306_11203501_Web

“Trening centar Butmir je osnovan i finansiran kao pomoć razvoju mladih, tako što će pomoći mlađim igračima da se razviju u profesionalne fudbalere i ostvare svoje snove”.

Tan se osvrnuo i na priznanje Europskog pokreta u BiH, koji je 3. juna u Čapljini dodijelio priznanja istaknutim pojedincima i kolektivima iz Bosne i Hercegovine, regije i cijelog svijeta, koji su na bilo koji način pomogli proces europskih integracija ili izgradnju društvene zajednice.

20160610_2_17438306_11203501_Web

“Želio bih da se zahvalim Evropskoj organizaciji za razvoj u Bosni i Hercegovini na nagradi ‘Prijatelj Bosne i Hercegovine’, koja mi je dodijeljena u Čapljini, 3. juna 2016. godine. Ovo je izuzetna inicijativa od strane Evropske unije. Čast mi je da pomognem ovoj zajednici, tako što sam osnovao fond, koji je skupio 510.000 KM za bolnice u Doboju i Maglaju. Građani Malezije su uvijek imali dobre prijateljske odnose i povezanost sa građanima Bosne i Hercegovine. Lično uživam u društvu Bosanaca, najviše zbog njihove ljubaznosti i tople dobrodošlice, koju mi uvijek prirede. Osim toga, vjerujem da je Bosna i Hercegovina prelijepa zemlja koja zaslužuje da se u nju investira”, kazao je Tan.