Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stav Aviokompanije

Virgin Australia će zahtijevati vakcinisanje svih zaposlenika

SYDNEY AIRPORT STOCK
Virgin Australia aircraft seen at Sydney International Airport, Sydney, Friday, Aug. 12, 2016. International air passengers are being warned of potential disruption and delays when union members in the Department of Immigration and Border Protection strike for 24 hours. (AAP Image/Joel Carrett) NO ARCHIVING

U saopćenju se navodi da će, prema prijedlogu, članovi tima s prve linije morati biti potpuno vakcinisani do 15. novembra, dok će preostali dio zaposlenika imati rok do 31. marta 2022. godine

Aviokompanija Virgin Australia u ponedjeljak je saopćila da započinje konsultacije o svom prijedlogu da se od svih zaposlenika na prvoj liniji zahtijeva potpuno vakcinisanje protiv Covid-19 do sredine novembra.

U saopćenju se navodi da će, prema prijedlogu, članovi tima s prve linije morati biti potpuno vakcinisani do 15. novembra, dok će preostali dio zaposlenika imati rok do 31. marta 2022. godine.

Kompanija sa sjedištem u Brisbaneu objavila je da će uskoro započeti proces savjetovanja s “relevantnim sindikatima, zaposlenicima i odborima za sigurnost”, a konačna odluka bit će objavljena u septembru, prenosi dpa.

Ranije ovog mjeseca, australijski vodeći avioprijevoznik Qantas utvrdio je sličan raspored vakcinisanja svojih zaposlenika.

Do sada je oko 34,2 posto Australaca starijih od 16 godina potpuno vakcinisano, a više od 57 posto starijih od 16 godina primilo je jednu dozu.