Biznis

stav Aviokompanije

Virgin Australia će zahtijevati vakcinisanje svih zaposlenika

30/08/2021
Foto: Virgin Australia

U saopćenju se navodi da će, prema prijedlogu, članovi tima s prve linije morati biti potpuno vakcinisani do 15. novembra, dok će preostali dio zaposlenika imati rok do 31. marta 2022. godine

Aviokompanija Virgin Australia u ponedjeljak je saopćila da započinje konsultacije o svom prijedlogu da se od svih zaposlenika na prvoj liniji zahtijeva potpuno vakcinisanje protiv Covid-19 do sredine novembra.

U saopćenju se navodi da će, prema prijedlogu, članovi tima s prve linije morati biti potpuno vakcinisani do 15. novembra, dok će preostali dio zaposlenika imati rok do 31. marta 2022. godine.

Kompanija sa sjedištem u Brisbaneu objavila je da će uskoro započeti proces savjetovanja s “relevantnim sindikatima, zaposlenicima i odborima za sigurnost”, a konačna odluka bit će objavljena u septembru, prenosi dpa.

Ranije ovog mjeseca, australijski vodeći avioprijevoznik Qantas utvrdio je sličan raspored vakcinisanja svojih zaposlenika.

Do sada je oko 34,2 posto Australaca starijih od 16 godina potpuno vakcinisano, a više od 57 posto starijih od 16 godina primilo je jednu dozu.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.