hotel Holiday

Više od 30 izlagača iz BiH i regije na 14. “Sarajevo wine festu”

wine (1)

Ove godine, shodno epidemiološkoj situaciji, ulaz u izložbeni salon za sve učesnike – izlagače i posjetioce će biti moguć jedino uz zakonom predviđene mjere ili uz antigenski test, koji će biti moguće izvršiti na licu mjesta

Više od 30 izlagača iz Bosne i Hercegovine i regiona predstavilo se na 14. Međunarodnom festivalu vina i gastronomije “Sarajevo wine fest” koji je danas otvoren u hotelu Holiday.

Direktor festivala Elmir Hadžialić izjavio je za Fenu da su uspjeli organizirati manifestaciju u teškim pandemijskim uslovima, te da je 10 izlagača koji su potvrdili dolazak otkazalo nastup.

Istakao je da bi u redovnim okolnostima sigurno bilo mnogo više izlagača jer ih je prethodnih godina bilo oko 70.

– Ipak, uspjeh je što smo okupili i ovoliko izlagača jer su svi drugi festivali vina u BiH otkazani – rekao je Hadžialić.

Tokom dva dana trajanja tradicionalne manifestacije posjetioci će moći uživati u degustaciji vrhunskih vina bosanskohercegovačkih i regionalnih vinara, uz raznovrsne delicije koje će biti ponuđene na štandovima renomiranih proizvođača hrane.

Ove godine, shodno epidemiološkoj situaciji, ulaz u izložbeni salon za sve učesnike – izlagače i posjetioce će biti moguć jedino uz zakonom predviđene mjere ili uz antigenski test, koji će biti moguće izvršiti na licu mjesta.

Festival vina održava se danas i sutra od 17 do 22 sata.