Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Više od 800 izlagača na mostarskom Sajmu gospodarstva

IMG_0818

Mostarski Sajam gospodarstva ove godine ugostit će više od osam stotina izlagača iz BiH i Evrope.

Izložbeni kapaciteti prema riječima direktorice Dalfine Bošnjak odavno su popunjeni, što je dobra naznaka za još jednu uspješnu manifestaciju. Sajam koji će ove godine biti održan po 20. put podržat će i Republika Hrvatska koja je zemlja partner, a otvorenim će ga proglasiti premijer Republike Andrej Plenković.

Na Sajmu će se pojaviti i visoki zvaničnici ostalih zemalja regiona. Bošnjak je istakla da će poseban ton Sajmu i ovog puta dati popratne manifestacije među kojima i “16+1” na kojoj će se predstaviti vina i poljoprivredni proizvodi iz 17 zemalja, a koju je prije godinu u Rigi najavio ministar Šarović.

– Za nas je to čast i obveza. Osim 16+1, bitno je naglasiti i predstavljanje bh. maslinarstva, bh. gospodarstva, kao i inovacija tvrtke Ericson – Nikola tesla, odnosno predstavljanje južne trase Koridora 5c, kazala je.

Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Delvechio rekao je da je Sajam važan i za Hrvatsku s obzirom na dugogodišnju uspješnu saradnju dviju zemalja u oblasti privrede.

– Zadovoljan sam prije svega što mostarski Sajam ima perspektivu za proširenje, a dobra stvar je što njime skrenuti teme s političkih na gospodarstvene. Dugo već smo najveći gospodarski partneri, u BiH imamo preko dvije stotine registriranih tvrtki, a posebno važna je robna razmjena, rekao je, uz čestitke na značajnom jubileju.

Kazao je i da je ponosan na činjenicu da je Hrvatska zemlja partner Sajma.