Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvaranje 11. aprila

Više od stotinu izlagača na sajmu najmeštaja “Sarajevo 4 Walls”

FNA_98933

Na ovom sajmu se, kako je uime organizatora rekao Edin Muftić, predstavlja cijela drvna industrija, od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda

Treće izdanje Međunarodnog sajma namještaja, uređenja enterijera i eksterijera, tehnike i prateće industrije „Sarajevo 4 Walls“ u sarajevskoj Zetri će od 11. do 14. aprila okupiti više od stotinu izlagača i brojne brendove iz BiH i inostranstva.

Na ovom sajmu se, kako je uime organizatora rekao Edin Muftić, predstavlja cijela drvna industrija, od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda.

– Sajam je u 2019. ostvario iskorak u pravcu povećanja sajmskih kapaciteta na 10.000 metara kvadratnih, uz dodatnu sajamsku dvoranu, kao i poslovnog razvoja gdje se sajam orjentiše na poslovnu saradnju izlagača, te njihovih poslovnih parntera – kazao je Muftić na današnjoj pres-konferenciji u Zetri.

Posjetioci će moći da vide proizvode kompanija koje dolaze direktno iz nekoliko države regije i Evrope ili imaju svoja predstavništva u BiH i to iz: Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Italije, Austrije, Belgije, Turske, Njemačke i Norveške. Neka od domaćih i stranih imena koja se pojavljuju na sajmu ove godine su KARE design, Standard furniture factory, Natuzzi, Inside, Domavija, Enza Home, Globo i drugi.

Urednica pratećih sadržaja sajma arhitektica Vila Sutović navela je da ove aktivnosti postaju bogatije iz godine u godinu, te da je sajam proglašen najbrže rastućim po kvantitetu i kvalitetu u regionu. Bit će tu edukacija, prezentacija, work shopova, okruglih stolova, panel diskusija i slično s ciljem unapređenja drvne industrije kao strateške grane koja postiže izuzetne rezultate na domaćem i inozemnom tržištu, posebno kada je riječ o namještaju.

Nermina Zagora sa Arhitektonskog fakulteta Sarajevo na čelu je komisije koja će ocjenjivati izložbene eksponate u sklopu takmičarskog programa sajma. Navela je da će biti dodjeljene tri nagrade: za najbolji dizajn komadnog namještaja, zatim za najbolji dizajn izložbenog prostora, te specijalna nagrada za inovativnost.

Organizatori sajma „Sarajevo 4 Walls“ nastavljaju sa humanitarnim radom, pa će i ove godine prodavati ulaznice po promotivnoj cijeni od dvije KM, a dio sredstva namjenjen je za dva humanitarna projeketa – „Roditeljska kuća“ i „Ispuni mi želju“.