Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

AS Holdin

Vispak investirao u opremu za čaj sa najmodernijom tehnologijom

vispak 11 (1)

Oprema je protekli mjesec stigla iz Italije, a njene vrhunske performanse proizvest će visokokvalitetni Vispak čaj uz inovativne dodatke kojih nema na bh. tržištu

Nakon niza inovacija i noviteta u poslovanju koje je realizovala kompanija Vispak, ovu godinu obilježit će i investicija od dva miliona KM koje su uložili u opremu za čaj sa najnaprednijom tehnologijom u proizvodnji.

Oprema je protekli mjesec stigla iz Italije, a njene vrhunske performanse proizvest će visokokvalitetni Vispak čaj uz inovativne dodatke kojih nema na bh. tržištu. Najpraktičiniji dodatak za cijeđenje čaja i aromatizirani šećeri od jagode, kruške i narandže samo je dio onoga što Vispak priprema za svoje potrošače.

Promocija nove opreme i degustacija čajeva, upriličena je i za specijalne zvanice, Vispakove kupce koji su posjetili ovu kompaniju i prvi otkrili inovacije koje su spremne za domaće tržište.

Direktor proizvodnje kompanije Vispak Irhad Avdagić precizirao je da uz tu mašinu, koja je već puštena u rad, imaju kapacitet od 300 kesica čaja u minuti što će im osigurati značajne proizvodne kapacitete.

– Vispak čaj će zadržati sve kvalitetne sastojke, a posebno smo sretni zbog činjenice na energetsku efikasnost jer na kraju proizvodnje nema nikakvog otpada – objasnio je Avdagić.

Savremenom tehnologijom i automatizacijom proizvodnih procesa, Vispak svojim potrošačima želi ponuditi evropski i svjetski nivo kvalitete svojih brendova. Vispak je 1977. počeo sa proizvodnjom čaja na, tada savremenim mašinama, a sama kvaliteta čaja je posljednjih 45 godina bila nekoliko puta usavršavana.

Dosadašnji razvoji novih okusa čaja rađeni su u saradnji sa bh. kooperantima i potrošačima. Vispak čaj se izvozi u više od 20 zemalja, a porošači iz Australije, SAD-a, Hrvatske, Slovenije, Holandije i mnogih drugih država će uskoro moći uživati u najkvalitetnijem okusu čaja sa posebno praktičnim dodacima, saopćeno je iz AS Holdinga.