Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vitinka na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

vitinka novi sad1

U Novom Sadu danas je otvoren 85. Međunarodni poljoprivredni sajam na kojem će se do 21. maja predstaviti 1.500 izlagača iz Srbije, kao i 60 zemalja Evrope i svijeta.

Jednu od najvećih smotri agrara i agrobiznisa u centralnoj i jugoistčnoj Evropi otvorio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović, koji je istakao da je ovaj sajam simbol srpske poljoprivrede.

Na Sajmu će se i ove godine predstaviti kompanija Vitinka.

„Srećni smo što smo ponovo u Novom Sadu i što ćemo se u narednim danima družiti sa Novosađanima i mnogobrojnim gostima. Tokom dana trajanja festivala kompanija Vitinka predstaviće asortiman proizvoda koje će posjetioci moći degustirati. Pored degustacije naša dva noseća brenda – mineralne vode Vitinka i prirodne izvorske vode Vivia, posjetioci će imati priliku da probaju i degustiraju i gazirana bezalkoholna pića Exotic sa ukusima Kruška i Limeta-Marakuja kao i liniju multivitaminskih sokova iz linije Vita, te Colu i Naru. Ove godine posjetioci mogu probati i novi Vitinkin proizvod, energetski napitak Rooster”, kazala je PR Vitinke Karolina Karalić.

U okviru kolektivnih izložbi posjetiocima će se predstaviti privrednici iz Austrije, BiH, Crne Gore, Holandije, Italije, Izraela, Kine, Mađarske, Španije i Tunisa.

Jedan od najatraktivnijih segmenata Sajma biće nacionalna izložba stoke na kojoj će biti 1.600 živih eksponata.

Na izložbi poljoprivredne mehanizacije biće predstavljeni najskuplji eksponati Sajma: kombajn za vađenje šećerne repe vrijedan 600.000 eura i traktor koji košta više od 300.000 eura.