Biznis

koje je oduzela porezna uprava

Vlada FBiH prodaje zlato i zlatni nakit, kao i ostale predmete od plemenitih metala

20/02/2020

Kako je navedeno u obrazloženju, Porezna uprava FBiH, odnosno Povjerenstvo formirano u skladu s Rješenjem Vlade FBiH od 7.6.2018. godine, je dostavila Federalnom ministarstvu financija izvješće o provođenju Odluke o postupanju s oduzetim nakitom od plemenitih metala kojim obavještava da prodaja nije izvršena po postupku aukcije, jer nije bilo zainteresiranih kupaca koji bi pod uslovima aukcije kupili nakit

Federalna vlada je na današnjoj sjednici u Mostaru dopunila Odluku o postupanju s nakitom od plemenitih metala koji je oduzela Porezna uprave Federacije BiH, a kojom je propisano da, ukoliko je ova uprava ne proda po postupku aukcije, oduzeta roba može biti prodana direktno ili javnim oglašavanjem registriranim osobama zlatarima, što je uređeno Zakonom o Poreznoj upravi Federacije BiH.

Kako je navedeno u obrazloženju, Porezna uprava FBiH, odnosno Povjerenstvo formirano u skladu s Rješenjem Vlade FBiH od 7.6.2018. godine, je dostavila Federalnom ministarstvu financija izvješće o provođenju Odluke o postupanju s oduzetim nakitom od plemenitih metala kojim obavještava da prodaja nije izvršena po postupku aukcije, jer nije bilo zainteresiranih kupaca koji bi pod uslovima aukcije kupili nakit.

Stoga su novom odlukom predviđena druga dva postupka – direktna prodaja ili javno oglašavanje, ukoliko aukcija nije dala željene rezultate, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.