Biznis

Petar Ćorluka

Vlasnik Violete pravi luksuzni resort u Baškoj Vodi

17/10/2020

Nakon što je kupio hotel “Hrvatsku”, uspješni poduzetnik iz Gruda potvrdio je ozbiljnost svojih namjera oko turističkih investicija

Petar Ćorluka, vlasnik kompanije “Violeta”, postao je novi vlasnik turističkog naselja “Urania” u Baškoj Vodi.

Nakon što je kupio hotel “Hrvatsku”, uspješni poduzetnik iz Gruda potvrdio je ozbiljnost svojih namjera oko turističkih investicija potpisavši predugovor s Hotelima Baška Voda, a 15. oktobra očekuje se preuzimanje i potpisivanje konačnog kupoprodajnog ugovora.

Potvrdio je to za Slobodnu Dalmaciju Jakša Medić, direktor Hotela Baška Voda, koji kaže kako je to izuzetno značajan događaj za cijelu destinaciju.

– S hotelom “Hrvatska” radi se o fantastičnom turističkom kompleksu koji ima perspektivu postati visokokvalitetni hotelski resort. Petar Ćorluka pokazao je da teži izvrsnosti i u BiH i u Zagrebu, a ovakav investitor jamči jedan temelj za kvalitetni turizam u Baškoj Vodi – kazao je Medić.

Hoteli Baška Voda su, inače, gotovo do finiša bili doveli projekt preuređenja bungalova u family resort s 4 zvjezdice, no moguće je da Ćorluka neće ići na ovakvo rješenje jer je u neposrednoj blizini hotel “Hrvatska”, piše Slobodna Dalmacija.

Turističko naselje je smješteno na južnoj strani Baške Vode, u borovoj šumi tik uz plažu.

Ćorluka je zainteresovan i za gradnju hotela s 5 zvjezdica u Makarskoj, na Biloševcu, no ovaj je projekt za sada na čekanju, a prvi korak bilo je usvajanje urbanističkog plana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.