eko-akcije

Volonteri Sparkasse banke u akciji čišćenja na Boračkom jezeru

aktivisti boracko jezero
FOTO: Fena

Uz podršku Sparkasse banke, ove godine su već očišćena dva vodena lokaliteta – Višegradsko i Boračko jezero

Sparkasse banka nastavlja eko-akcije čišćenja bh. voda širom Bosne i Hercegovine u saradnji sa Ronilačkim klubom ‘Bosna’. Protekli vikend akcija na Boračkom jezeru okupila je veliki broj uposlenika banke, 25 ronilaca, a samu akciju posjetio je i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

Hrvoje Gavrančić RK Bosna Amir Softić Sparkasse Bank Osman Ćatić Konjic
FOTO: Fena

-U skladu sa našom strategijom finansijskog zdravlja čiji je jedan od važnih prioriteta ekologija i očuvanje okoliša, koristimo svaku priliku da damo svoj doprinos zajednicama u kojima poslujemo. Ponosni smo na činjenicu da ove akcije uvijek prati veliki broj naših uposlenika i to na volonterskoj osnovi, što pokazuje da žive vrijednosti Banke i svojim ličnim primjerom podižu svijest o važnosti pojedinca u očuvanju okoliša – izjavila je Sanela Demirović, direktorica podružnice Sparkasse banke u Mostaru.

Eko akciji na Boračkom jezeru prisustvovao je i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić koji je izrazio zahvalnost na ovoj inicijativi Banke, ali i zahvalnost svim pojedincima, učesnicima akcije koji žele sačuvati prirodu i ljepote Boračkog jezera.

boračko jezero čišćenje
FOTO: Fena

Uz podršku Sparkasse banke, ove godine su već očišćena dva vodena lokaliteta – Višegradsko i Boračko jezero.

boračko jezero aktivisti
FOTO: Fena

Predstoji akcija čišćenja rijeke Drine na području grada Bijeljine, saopćeno je iz ove banke.