Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Vučić i Alabbar postavili kamen temeljac za “Beograd na vodi” (FOTO)

27/09/2015

Postavljanjem kamena temeljca premijer Srbije Aleksandar Vučić i član Upravnog odbora kompanije “Eagle Hills” Mohammed Alabbar svečano su danas označili početak izgradnje prve faze projekta “Beograd na vodi”.

beograd na vodi (2)

Vučić i Alabbar su na Savskom keju otvorili Savu promendu, a zatim ubacili poruke i zlatnike u “vremenski cilindar” i prvim lopatama betona postavili kamen temeljac za igradnju dvije kule koje će biti dio budućeg velikog naselja “Beograd na vodi”.

Srbijanski premijer je na svečanosti povodom početka građevinskih radova “Belgrade Waterfronta” rekao da se ispisuje nova stranica hitorije za Beograd i Srbiju i da projekat “Beograd na vodi više nije san”.

beograd na vodi (5)

“Danas je dan za Beograd, za Srbiju. Dajemo mu novu vrijednost koja je neprocjenjiva. Ovdje niče novi grad, nove zgrade, kule parkovi, hoteli… Uposlit ćemo na desetine hiljada ljudi. To više nije san to postaje stvarnost”, naveo je Srbijanski premijer podjetivši da je to projekat čija je ukupna vrijednost 3,5 milijarde eura.

On je nakon svečanosti rekao novinarima da je u svojoj poruci ugrađenoj u temeljima “Belgrad Waterfronta” napisao da “postoji budućnost koja se stvara i budućnost koju stvaramo”.

beograd na vodi (4)

“Ovim što smo danas počeli pokazujemo da naši snovi mogu da stvore bolju budućnost”, poručio je on izrazivši zadovoljstvo zbog velikog gradilišta.

Predstavnik kompanije iz Ujedinjneih arapskih emirata (UAE) “Eagle Hills” Mohmmed Alabbar je u svom obraćanju istakao da je od sada veliki optimista i građanima Beograda i Srbije poručio da je danas tek početak izgardnje projekta koji će sadržati stambene zgrade, hotele, prodavnice.

On se zahvalio premijeru Srbije na, do sada, kako je naveo, velikoj posvećeosti za ovaj projekat.

beograd na vodi (1)

“Beograd na vodi je dragulj, danas se oktriva jedan njegov mali dio. To je projekat za sve Beograđane i građane Srbije i one koji dolaze u glavni grad Srbije”, istakao je Alabbar.

Na svečanosti postavljanja kamena temeljca, pored srbijanskih zvaničnika i predstavnika diplomatskog kora, prisustvovao je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik i druge javne ličnosti. Uprkos kišovitom vremenu nekoliko desetina građana koji su bili na “Savskom mostu” i obali aplazima su pozdravili početak radova.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.