Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Buffet investirao milijardu dolara: I vi možete zaraditi na dionicama Applea

buffet

Početkom prošle nedjelje jedan od najuspešnijih investitora na svijetu i treći najbogatiji čovek, Warren Buffett, vlasnik Berkshire Hathaway-a, kupio je dionice Apple u vrijednosti od 1 milijarde dolara. Prema Financial Times-u, vrijednost dionica ove kompanije bi do kraja godine mogla da poraste dodatnih 30%.
FXLider svim čitaocima Fokusa, daje besplatnih 50€ početnog kapitala za trgovanje cijenom dionica Applea na svjetskoj berzi.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti ovdje.

Buffet voli da ulaže u kompanije koji imaju trajnu konkurentsku prednost, talentovan menadžment i razumnu cijenu dionica, što Apple sve ispunjava. Ovaj potez momentalno se pozitivno odrazio na vrijednost dionica koje su nakon te objave porasle skoro 5%. Berkshire Hathaway je poznat po svojim dugoročnim ulaganjima i kako izgleda računa na uspijeh nove linije Apple-ovog TV i automobila u narednim godinama.

Novo tržište koje Apple planira da osvoji je Indija. Prošle nedjelje objavljeni su planovi da već početkom 2017. godine bude otvoren centar u Bangalore-u, gradu u južnoj Indiji odakle su potekli mnogi startup-ovi i trehnološki stručnjaci, kako bi se podstakao razvoj aplikacija za iOS.

Ulazak na indijsko tržište je veoma važan za Apple, naročito nakon usporavanja ekonomskog rasta Kine. Samo tokom prvog kvartala prodaja u Kini je pala za 26%. Tokom 2015. godine Apple-ov prihod u Indiji je prevazišao 1 milijardu dolara. Bez mnogo investicija tokom prvog kvartala ove godine, prihod je porastao 56% u odnosu na isti period prije godinu dana.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.