Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Globalni servis trasfera novca

Western Union suspendovao operacije u Rusiji i Bjelorusiji

western-union (1)

Pridružujemo se međunarodnoj zajednici u izražavanju iskrene nade u diplomatsko i mirno rješenje

Globalni servis transfera novca Western Union suspendovao je operacije u Rusiji i Bjelorusiji, objavila je ova kompanija u svom saopćenju.

– Western Union stoji uz svijet u osudi ničim izazvane i neopravdane invazije na Ukrajinu. Svi mi dijelimo šok, nevjericu i tugu zbog ove tragedije i humanitarne katastrofe. Naša srca su uz građane Ukrajine i naše kolege, kupce, agente i partnere koji su pogođeni.

Proteklih sedmica naši su timovi radili na pružanju podrške ukrajinskim klijentima na najbolji način, uključujući milione koji su prisilno raseljeni. To uključuje donacije za humanitarnu pomoć i usluge prijenosa novca bez naknade.

U konačnici, u svjetlu tragičnih posljedica napada Rusije na Ukrajinu, smo do odluke da obustavimo naše operacije u Rusiji i Bjelorusiji.

Pridružujemo se međunarodnoj zajednici u izražavanju iskrene nade u diplomatsko i mirno rješenje. U međuvremenu, naši prioriteti ostaju dobrobit i sigurnost naših zaposlenika, kao i nastavak pružanja podrške građanima Ukrajine, uključujući sve veći broj izbjeglica koje traže sigurnost, saopćeno je iz Wester Uniona.