Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Wizz Air dobitnik ATW nagrade

wizz air1222

Wizz Air, najveći low-cost avio prijevoznik u regionu centralne i istočne Evrope, nagrađen je za vrijednost u ovoj godini od Air Transport Worlda (ATW), jedne od najvećih svjetskih informativnih kuća u oblasti aviosaobraćaja.

Nagrada je uručena generalnom direktoru Wizz Aira Jozsefu Varadiju na 42. godišnjoj dodjeli nagrada za dostignuća u aviosaobraćaju na gala večeri u Singapuru.

Nagrada je dodijeljena za izuzetne rezultate Wizz Aira, vrhunsku uslugu i izvanredne rezultate u 2015.

Wizz Air je zabilježio mnoga dostignuća u 2015., među kojima i izlazak na Londonsku berzu, veliko osvježavanje brenda i promjenu izgleda aviona, rekordnu narudžbu novih 110 aviona A321neo od Airbusa na Pariškom zračnom sajmu (Paris Air Show) i ulazak u saobraćaj prvog A321 – što je prva avio kompanija u Evropi koja koristi avion sa 230 sjedišta.

Wizz Air je također proslavio i 100-milionitog putnika koji je koristio WIZZ-ovu uslugu po niskim cijenama.

Zajedno sa značajnim dostignućima, Wizz Air je prevezao više od 19 miliona putnika u 2015. godini što je povećanje od 22 posto u odnosu na 2014. dok je novih 11 Airbusovih aviona u floti kreiralo oko 400 novih radnih mjesta dostigavši brojku od 2600 zaposlenih.

Generalni direktor Wizz Aira Jozsef Varadi kazao je da su počastvovani zbog priznanja koje ova prestižna nagrada nosi.

-Nevjerovatna podrška putnika i ova nagrada potvrda su našim naporima da putovanja učinimo dostupnim svima. U 2016. ćemo stvoriti još prilika šireći našu mrežu i nudeći sve više jeftinih putovanja – kazao je Varadi, saopćeno je iz Wizz Aira.