Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tuzlanski aerodrom

Wizz Air otkazuje sve više letova iz Tuzle, ali ih Ryanair povećava

wizz

Jedan od razloga otkazivanja letova u Wizz airu predstavlja nedostatak stručne radne snage koju je nakon otpuštanja ua panedmiji teško sada nadomjestiti

Kompanija Wizz Air nastavila je trend otkazivanja letova sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli, što stvara brojne probleme, posebno putnicima koji su karte za otkazane destinacije već kupili.

Stvaranjem pozitivne konkurencije sa dolaskom još jedne avio kompanije, Ryanair, nedostatak u broju destinacija biće nadomješten sa zimskim redom letenja koji počinje 1. novembra, javlja RTVTK.

Od 10. jula Wizz airovi avioni iz Tuzle do kraja ljetne sezone ne lete prema Milanu u Italiji. Tri sedmice u septembru otkazani su i letovi prema Vekšoju u Švedskoj. Također, došlo je i do redukcija broja letova za Malmo i Geteborg. Jedan od razloga otkazivanja letova u Wizz airu predstavlja nedostatak stručne radne snage koju je nakon otpuštanja ua panedmiji teško sada nadomjestiti. Situaciju svakako spašava nova suradnja sa aviokompanijom Ryanair.

Za Beč će putnici moći letjeti za 16 eura, što Ryanair kao niskobudžetnu aviokompaniju svrstava među najekonomičnije u Evropi. Na sve nove poslovne izazove koji ih čekaju uposlenici Tuzlanskog aerodroma će moći odgovoriti jer trenutno nemaju problema koji se vežu za nedostatak ljudskih ili materijalnih kapaciteta.

I sa smanjenim brojem letova Wizair iz Tuzle i dalje leti prema 15 destinacija u pet evropskih država. Dodaju li se tome charter letovi za Antaliju tokom ljeta, riječ je o 80 avio operacija sedmično. Kraj juna Tuzlanski aerodrom bilježi 190 hiljada prevezenih putnika što je znatan porast u odnosu na pademijsku 2021. ali je i dalje 30 % manje u odnosu na rekordnu 2019. godinu.