Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rim

Wizzair od 29. oktobra uvodi još jednu avioliniju iz Sarajeva

aerodrom tuzla wizz
Foto: Screenshot/YouTube

Međunarodni aerodrom Sarajevo ove godine bilježi impresivne rezultate poslovanja, a umnogome su tome pogodovale upravo i nove aviolinije koje od ove godine povezuju Sarajevo sa drugim gradovima

Dugo očekivana direktna aviolinija na relaciji Sarajevo – Rim bit će uspostavljena 29. oktobra ove godine kada će niskobudžetna aviokompanija Wizz Air uspostaviti cjelogodišnje letove sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, uz tri sedmične frekvencije – utorkom, četvrtkom i subotom.

Uspostavljanje te aviolinije je rezultat zajedničke saradnje Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Vlada Kantona Sarajevo u okviru Programa subvencija za razvoj turizma i aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo već je podržala dvije rute aviokompanije Wizz Air i to na relaciji Sarajevo – London, koja se odvija dva puta sedmično, kao i avioliniju na relaciji Sarajevo – Abu Dabi, koja se odvija pet puta sedmično.

Strateška destinacija

Direktna aviolinija na relaciji Sarajevo – Rim bit će treća po redu uspostavljena strateška destinacija sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo na kojoj operira aviokompanija Wizz Air, a što je dodatna potvrda rezultata i aktivnosti Uprave aerodroma da osigura što više destinacija sa liste strateških ruta iz i za Sarajevo.

Karte su dostupne online od danas putem stranice Wizz Aira po cijeni već od 19.99 eura, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.