Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Wizzair: Od ponedjeljka nove cijene letova sa tuzlanskog aerodroma

wizz air1222

Wizzair kao prva istočno-europska niskobudžetna kompanija želi biti prva takva kompanija u Europi i prestići svog direktnog konkurenta Ryanaira koji se specijalizovao za tržište zapadne Europe. Sa novim tarifnim modelom nadaju se da će to i postići.

Naime, dosadašnja praksa da se u kabinu može ponijeti lični prtljag do 10 kg zamijeniti će se pravilom “Combined-Weight-Limit”, kombinovano ograničenje težine, za putnika i lični prtljag. Za samo 9,99 eura u osnovnoj verziji, putnici koji imaju Body-Mass-Index (BMI) od 20 zajedno sa 7 kg ličnog prtljaga, imati će “Priority boarding”, tzv. prioritet pri ukrcavanju, za samo 3 eura.

Članovi Wizzair kluba profitiraju daleko više, osim jeftinije cijene karte od 10 eura po letu oni će moći ponijeti i 5 kg više prtljaga. Provjera ovog pravila će se vršiti direktno prilikom pregleda i skeniranja putnika na ulazu u čekaonicu.

Wizzair želi na ovaj način da uštedi na kerozinu i bude još konkurentiji na tržištu jeftinih letova. Također cilj Wizzaira je da poboljša svijest putnika o ličnom zdravlju i zaštiti naše okoline.

Nove cijene karata biti će oficijelno u prodaji od 04.aprila a putnici će za prve narudžbe dobiti i 10kg više na ličnu težinu.