Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ugovor BiH i EBRD-a

Za izgradnju tramvajske pruge Ilidža-Hrasnica zajam od 25 miliona eura

Odil Reno-Baso ebrd zoran tegeltija fena

Rok otplate zajma je 15 godina uključujući tri godine grace perioda na otplatu glavnice, otplata u 24 jednake polugodišnje rate, kamata promjenljiva – šestomjesečni EURIBOR + 1 posto marže

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Zoran Tegeltija i predsjednica Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odil Reno-Baso potpisali su danas u Sarajevu Ugovor o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Projekt izgradnje tramvajske pruge Ilidža – Hrasnica.

Iznos zajma je 25.000.000,00 eura. Očekuje se da će Projekt biti završen do 31. decembra 2025. godine.

Svrha Projekta je rješavanje jednog od ključnih izazova u razvoju infrastrukture javnog prijevoza u Sarajevu poboljšanjem pristupa čišćem gradskom prijevozu, kao i poboljšanjem tačnosti, kapaciteta i efikasnosti usluga javnog prijevoza.

Također se odnosi i na rješavanje prioritetnih pitanja zaštite okoliša koja se odnose na kvalitet zraka kroz promociju upotrebe javnog prijevoza.

Rok otplate zajma je 15 godina uključujući tri godine grace perioda na otplatu glavnice, otplata u 24 jednake polugodišnje rate, kamata promjenljiva – šestomjesečni EURIBOR + 1 posto marže.