Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

budžetska sredstva

Za podsticaj pčelarima u Ugljeviku 40.000 KM

Srn2020-11-5_1838424_1 (1)

Predsjednik udruženja pčelara “Majevička košnica” Zdravko Simić rekao je da okupljaju 99 članova sa 4.000 registrovanih pčelinjih društava

Opština Ugljevik dodijelila je podsticaje za 90 pčelara u ukupnom iznosu od 40.000 KM iz lokalnog budžeta.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je tokom današnje posjete pčelinjaku “Tešić” u Mjesnoj zajednici Jaković da je podsticaj dodijeljen za 4.000 pčelinjih društava, što je dvostruko više nego prošle godine.

“Važno nam je jačanje pčelarstva jer je Ugljevik voćarski kraj i nastavićemo da stimulišemo mlade pčelare, kojih je sve više na našim prostorima”, rekao je Perić.

Podsticaji su danas dodijeljeni pčelarima u mjesnim zajednicama Donje Zabrđe, zaseoku Posavci, Donja Trnova, Maleševci, Tutnjevac i Janjari.

Predsjednik udruženja pčelara “Majevička košnica” Zdravko Simić rekao je da okupljaju 99 članova sa 4.000 registrovanih pčelinjih društava.

“U današnje vrijeme, bavljenje pčelarstvom je veoma zahtjevno zbog klimatskih promjena, ali motiviše nas ljubav prema tom poslu i svaka nam je podrška dobrodošla da održimo proizvodnju”, rekao je Simić.

Za podrku je zahvalio i pčelar Mladen Tešić, vlasnik pčelinjaka “Tešić”, koji ima 60 pčelinjih društava i “Api komoru” za inhalaciju iz pčelinjih košnica.