Za rudnike Koncerna EPBiH grabuljasti transporteri vrijedni 1,6 miliona KM

Tvornica transportnih uređaja (TTU) energetik Tuzla isporukom tri grabuljasta transportera za potrebe RMU “Zenica” danas je prije roka realizovala ugovor o isporuci ukupno 24 grabuljasta transportera za rudnike Koncerna EPBiH – “Zenica”, “Breza” i “Kakanj”, čija je vrijednost 1,6 miliona KM.

Isporuka prva tri trakasta transportera za potrebe RMU “Zenica” realizirana je u augustu. Preostalih 13 trakastih transportera za rudnike “Breza”, “Abid Lolić-Bila” i “Zenica” bit će isporučeno do kraja novembra, prema dinamici utvrđenoj ugovorima o isporuci. Vrijednost ugovora o nabavci 16 trakastih transportera je veća od četiri miliona KM.

Ugovor o formiranju privrednog društva Tvornica transportnih uređaja energetik Tuzla, predstavnici osnivača JP Elektroprivreda BiH Sarajevo i RMU Banovići, potpisali su 13. oktobra 2016. godine.

Privredno društvo TTU energetik Tuzla osnovano je s udjelom vlasničkog kapitala JP Elektroprivreda BiH 80 procenata i Rudnika uglja Banovići 20 procenata.

Isporuka proizvoda predstavlja potvrdu spremnosti Tvornice transportnih uređaja energetik Tuzla da odgovori obavezama preuzetim po osnovu ugovora potpisanih s JP Elektroprivreda BiH i njenim zavisnim društvima, ali i slobodno nastupi na tržištu koje iskazuje velike potrebe za proizvodima ove vrste, saopćeno je iz Elektroprivrede BiH.

PODIJELI