Biznis

Raiffeisen Bank

Za Srce za djecu koja boluju od raka, SUMERO i SOS Dječija sela BiH 37.000 KM

08/11/2021

Banka izdvaja sredstva od svake transakcije Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World

„Kao odgovoran bankar stvaramo održive vrijednosti za sve naše interesne skupine i podržavamo rad brojnih organizacija, posebno onih u čijem fokusu djelovanja su najosjetljivije kategorije društva. Stoga smo posebno ponosni što smo u prilici uručiti donacije organizacijama čiji rad kontinuirano podržavamo na različite načine već niz godina, te što adresiramo društvena pitanja i težimo da budemo primjer u zajednici. Naše zadovoljstvo je još veće uzevši u obzir humanost njihovih aktivnosti i plemenit cilj njihovog djelovanja“, izjavio je James Stewart, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Kao i prethodnih godina, i ove godine Banka donira sredstva po osnovu transakcija izvršenih Mastercard Shopping karticom.

Izdvojeni iznos od 37.894 KM je podijeljen na tri jednaka dijela te doniran udruženjima: Srce za djecu koja boluju od raka, Sumero i SOS Dječija sela u Sarajevu.

Roditeljska kuća

Raiffeisen banka od 2017. godine izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe za svaku transakciju obavljenu Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World.

SOS Dječija sela BiH

Kada god klijent izvrši plaćanje ovom karticom na POS uređajima Banka izdvaja i donira 0,10 KM od svake izvršene transakcije. To znači da u okviru ovog projekta klijenti korištenjem kartice pomažu rad tri udruženja čiji su korisnici djeca i osobe sa posebnim potrebama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.