Biznis

potpisani ugovori

Za vaučere od 200 KM građani će moći aplicirati od 8. avgusta

30/07/2022

Iz federalnog budžeta za ovu namjenu izdvojena su dva miliona KM

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo potpisala je ugovore sa ovlaštenim predstavnicima domaćih platformi koje su zadovoljile propisane uslove iz Javnog poziva za provedbu programa putem kojeg će građani Federacije prilikom kupovine turističke usluge u FBiH, u vrijednosti od minimalno 250 KM, moći ostvariti pravo na vaučer od 200 KM.

Iz federalnog budžeta za ovu namjenu izdvojena su dva miliona KM.

Iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma su istakli da sada slijedi realizacija s Federalnim ministarstvom finansija i finalizacija cijelog posla za pružanje ove vrste usluga kod digitalnih platformi.

Sve pripreme će se završiti do 8. augusta.

Ministrica je izjavila da su predstavnici ovih platformi potvrdili da će od 8. augusta biti u mogućnosti otvoriti za građane sve raspoložive turističke ponude za odmor u Federaciji BiH.

Naredne sedmice Federalno ministarstvo okoliša i turizma će objaviti detaljno uputstvo o načinu korištenja putem platformi, ali i prodajnih mjesta za građane koji preferiraju kupovinu na prodajnom mjestu.

– Pozivaju se građanke i građani Federacije BiH da koriste vaučere Vlade Federacije BiH dostupne na online platformama. Istovremeno pozivamo sve pružaoce usluga (pravne i fizičke osobe-obrtnike registrirane za usluge smještaja u Federaciji BiH) da ostvare poslovnu saradnju sa navedenim online platformama – poručili su iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Realizaciju podjele vaučera radit će platforme „eKupon“, „Citydeal flyfly travel“ i „Linden“ (platforma odmoriubih).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.