Biznis

ZDK

Zaimović: Poslodavci su u pandemiji izgubili saradnju s kantonalnom Vladom

30/09/2021
Foto: Fena

Zaimović je, u izjavi novinarima nakon sastanka, istakla da su na ovom zasjedanju izabrali nova radna tijela te iskoristili priliku i da porazgovaraju sa svojim članovima, a sve s ciljem da “utvrde problematiku koja im je trenutno najveći teret”

Grupacije poslodavaca Zeničko-dobojskog kantona (GPZDK), koja djeluje pri Udruženju poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine, održala je danas u Zenici redovnu sjednicu Skupštine, kojom je predsjedavala Alma Zaimović iz Kaknja.

Zaimović je, u izjavi novinarima nakon sastanka, istakla da su na ovom zasjedanju izabrali nova radna tijela te iskoristili priliku i da porazgovaraju sa svojim članovima, a sve s ciljem da “utvrde problematiku koja im je trenutno najveći teret”.

-U pandemijskoj godini mi smo izgubili saradnju s Vladom ZDK. Ne održavaju se redovito sjednice Ekonomsko-socijalnog vijeća, ne osjećamo se kao partner u vlasti i nameću nam se novi parafiskalni nameti na kantonalnom i federalnom nivou, koje mi ne možemo podnijeti – podvukla je Zaimović.

Volje li bi, istakla je, da te probleme s Vladom ZDK što prije riješe “na zajednički i najbolji mogući način”.

-Želimo da ponovo uspostavimo saradnju kakva je i bila te da budemo ravnopravan partner, jer privreda je ključni faktor u ovoj državi i kao takvi trebamo biti prepoznati- poručila je predsjednica Skupštine GPZDK Zaimović.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.