Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemačka aviokompanija

Zarada Lufthanse u drugom kvartalu pala za čak 70 posto

lufthansa334

Kao razlog ovako drastičnog smanjenja dobiti navode se povećani troškovi goriva, zatim troškovi održavanja motora, te sve rastuća konkurencija

Njemačka aviokompanija Lufthansa je u drugom kvartalu ove godine ostvarila dobit od 226 miliona eura, što je 70 posto manje u odnosu na isti period 2018. godine, a razlog tome su visoke cijene goriva i konkurencija, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz Lufthansa grupe navodi se kako je kompanija u drugom kvartalu 2019. godine povećala prihode za četiri posto, a oni su iznosili 9,6 milijardi eura.

Kompanija je u drugom kvartalu prošle godine prikazala operativnu dobit prije umanjenja za kamate i porez na dobit u iznosu od milijardu eura, a taj iznos je u istom periodu ove godine pao za 25 posto, te je iznosio 754 miliona eura.

Neto dobit Lutfhanse u drugom kvartalu ove godine, u odnosu na isti period 2018., pala je za čak 70 posto, a iznosila je 226 miliona eura. Kao razlog ovako drastičnog smanjenja dobiti navode se povećani troškovi goriva, zatim troškovi održavanja motora, te sve rastuća konkurencija među letovima na kratkim relacijama.