Biznis

Reakcije

Zašto Centrotrans ne vozi besplatno za Novu godinu?

31/12/2019

U stvarnosti to znači da skoro 50% stanovnika i gostiju neće moći ostvariti „čast“ i samim time moraju platiti uslugu prijevoza, dok će se, privilegovani u vozilima GRAS-a besplatno voziti

U skoro svim medijima, danas je objavljena informacija da „GRAS časti za Novu godinu: Besplatan prijevoz od danas do petka“.

Nama, kao dugogodišnjem prijevozniku i urednom platiocu svih poreza i doprinosa, nije jasno da, neko ko je najveći gubitaš u KS sa enormnim poreznim i PDV obavezama, časti sve u Kantonu Sarajevo tako što će se, u dane 31. decembar, te 1. i 2. januara, istima obezbjediti besplatne vožnje u njihovim prijevoznim sredstvima, stoji u saopćenju Centrotransa, u kojem se dalje navodi:

“Ovo posebno iz razloga što je, za ovu „čast“, odlukom Vlade Kantona Sarajevo, a sredstvima poreskih obveznika, iz budžeta Kantona Sarajevo GRAS-u obezbijeđeno 50.000 KM za čašćavanje građana i gostiju.

Nažalost, građani i posjetioci Sarajeva, besplatan prijevoz mogu ostvariti samo u prijevoznim sredstvima KJKP GRAS. To znači da niti jedan građanin ili gost u Kantonu Sarajevo, ovom odlukom, neće biti „počašćen“ ako koristi Centrotransove prijevozne usluge. U stvarnosti to znači da skoro 50% stanovnika i gostiju neće moći ostvariti „čast“ i samim time moraju platiti uslugu prijevoza, dok će se, privilegovani u vozilima GRAS-a besplatno voziti.

I pored činjenice da je Centrotrans, u više navrata, u pisanoj i usmenoj komunikaciji, ukazivao na to da je ovo eklatantna diskriminacija građana kojom se određenoj grupaciji, a ne svim građanima, omogućava besplatan prijevoz i ujedno u neravnopravan položaja stavlja javni i privatni prijevoznik, Vlada KS i Ministarstvo saobraćaja ostali su pri svojoj odluci.

Centrotrans, kao društveno odgovorna kompanija, koja svim svojim aktivnostima nastoji putnicima pružiti maksimalno kvalitetnu uslugu, ovim saopštenjem želi se izvinuti putnicima da, zbog navedene odluka Vlade, nije u mogućnosti pružiti besplatnu prijevoznu uslugu, kaže se u saopćenju Centrotransa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.