Biznis

Završena Konferencija „Liderstvo u biznisu“ u Banjaluci

09/02/2017

Šesta, posljednja u nizu, konferencija o liderstvu u biznisu pod pokroviteljstvom Ureda specijalnog predstavnika EU, koja je danas održana u Banja Luci, okupila je preko stotinu učesnika poslovne zajednice, nevladinog sektora, lokalnih vlasti i akademske zajednice. Konferencija je omogućila, kako prikaz trenutnog stanja privrede i ekonomskih indikatora, tako i predstavljanje mnoštva pozitivnih i inspirativnih priča, koje zaslužuju punu pažnju i dokazuju da i pojedinci i kompanije mogu uspjeti uprkos izazovnom poslovnom okruženju.

„Do sada je učinjeno mnogo dobrih stvari u procesu provođenja socio-ekonomskih reformi. Zabilježen je pad nezaposlenosti i, iako skroman, rast BDP-a. Potrebno je nastaviti istom dinamikom sprovoditi reforme i imati u vidu činjenicu da se radi o trogodišnjem procesu. Pravi rezultati tek treba da stignu“, rekao je ambasador Lars-Gunnar Wigemark, specijalni predstavnik EU i šef Delegacije EU u BiH.

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić istaknuo je potrebu da se što više sredstava u narednom periodu uloži u razvoj poslovnih zona.

„Želim da institucije Grada Banja Luka postanu pravi servis poslodavcima i u tu svrhu i sa tim ciljem već poduzimamo značajne korake“, rekao je Radojičić.

Na konferenciji je razgovarano o izazovima i prilikama lokalnog poslovnog okruženja, o socio-ekonomskim reformama, s fokusom na uspješne priče u poslovnom sektoru BiH, kao i o pitanjima važnim za približavanje BiH Evropskoj uniji, te o kompanijama koje uspješno posluju ili izvoze na tržište EU.

„Proces reformi je relativno dobro počeo. Iako bismo svi željeli vidjeti rezultate još ranije, važno je nastaviti sa ovim procesom i imati u vidu činjenicu da reforme prije svega radimo radi nas“, poruka je Saše Trivića iz kompanije Krajina Klas.

Današnja se konferencija odvijala uz interaktivno učešće – prisutni su elektronskim glasanjem i anketama davali direktne komentare o svim segmentima socio ekonomskih reformi, što će rezultirati sveobuhvatnim izvještajem o stavovima poslovne i šire zajednice o reformama.

Banjalučkom konferencijom završena je serija konferencija o liderstvu u biznisu i socio-ekonomskim reformama. Ukupno ih je pratilo gotovo hiljadu ekonomskih eksperata, kako domaćih, tako i stranih, studenata, predstavnika javne uprave i vlasti te uspješnih
privrednika.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.