objavili oglas

Želite biti pilot u Wizz Airu? Obuku platite “samo” 13.950 eura odmah, ostatak će vam odbijati od plate

wizz obuka (1)

Kadeti su dužni da plate “samo” 13.950 eura prije kursa, a preostalu naknadu aviokompanija plaća ako kadeti ispune standarde koji se zahtijevaju nakon petog mjeseca obuke

Niskobudžetna aviokompanija Wizz Air  objavila je da povećava zapošljavanje na svojoj Akademiji pilota, programu obuke za kandidate koji žele da dobiju licencu komercijalnog pilota. Od njenog pokretanja 2017. godine, preko 100 kandidata je uspješno završilo program i sada rade u Wizz Airu kao piloti.

Program obuke, koji prihvata prijave kandidata sa malo ili bez iskustva, traje 18 mjeseci i dostupan je i na Trener Flight Academy u Mađarskoj i Egnatia Aviation u Grčkoj.

Integrisani ATPL program počinje Ab-Initio obukom gdje će kadeti steći teorijska znanja i vještine potrebne da postanu piloti. Kadeti koji uspješno diplomiraju napredovat će na napredniju obuku, koja uključuje petosedmični prelazni kurs za operacije Airbus A320. Nakon toga, kadeti će proći posebnu obuku za aviokompaniju Wizz Air, prije nego što postanu punopravni prvi oficiri aviokompanije.

U poređenju sa drugim programima avioprevoznika, školarina za kurs košta 61.460 eura. Kadeti su dužni da plate “samo” 13.950 eura prije kursa, a preostalu naknadu aviokompanija plaća ako kadeti ispune standarde koji se zahtijevaju nakon petog mjeseca obuke. Kadeti će preostalu naknadu plaćati u ratama kada dobiju punu platu kao prvi službenici u Wizz Airu.