Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Želite li dobiti 50€ za trgovanje i početi zarađivati?

SLIKE

Već četiri mjeseca u fokusu na svjetskom tržištu akcija nalaze se dionice Netflixa, koje su od februara do danas porasle čak 30%, a tokom prošle godine nevjerovatnih 130%.

Brokerska kuća Fortrade svim čitaocima koji žele da trguju na svjetskoj berzi i zarade na cijeni dionica Netflixa, daje besplatnih 50€ početnog kapitala za trgovanje.

Ukupna tržišna vrijednost Netflixa je 44 milijarde dolara. Nedavno su se pojavile i glasine o mogućem preuzimanju od strane Applea. Međutim ovaj tip glasina nije nov. Kao mogući kupci ranije su se pominjali i Amazon, Google i Alibaba.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti na ovom LINKU.

Prošle sedmice ipak Netflix je uspio da postigne dogovor sa Walt Disney kompanijom o ekskluzivnom pravu za emitovanje Disneyjevih filmova uključujući Marvel, Lucas films i Pixar. Počev od septembra 2016 godine na Netflixu će se emitovati i najnoviji Disneyjevi filmovi kao što su „ Jungle book“, „Zootopia“ kao i tek najavljeni naslovi kao što je „Finding Dory“.

Netflixu je prijeko potreban visoko tražen sadržaj kako bi zadržao pretplatnike nakon što je u maju pretplata porasla sa 7.99 dolara na sada 9.99 dolara.

I ako analitičari sa Wall Sreeta još nisu postavili svoje prognoze rasta ove kompanije za prethodni kvartal teško je ignorisati odlične rezultate koje ova kompanija do sada ostvarila. Od početka godine usluga je proširena na 130 novih zemalja, a broj korisnika dostigao preko 81 miliona.

Na godišnjem nivou u SAD-u je ostvaren rast profita od 18%, a u inostranstvu čak 57%.