Biznis

Izmjenjeni red vožnje

Željeznički putnički saobraćaj vraća se u funkciju od 1. juna

21/05/2020

Željeznice FBiH su u vozove /garniture i vagone/ postavile dozatore sa dezinfekcionim sredstvom, te će putnici pri ulasku u voz dezinfikovati ruke

Željeznice Federacije BiH /FBiH/ od 1. juna uspostavljaju putnički prevoz u lokalnom saobraćaju, a vozovi će voziti u skladu sa izmijenjenim redom vožnje, objavljeno je na zvaničnoj stranici ovog preduzeća.

U skladu sa preporukama Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravstva i Federalnog štaba civilne zaštite, a s ciljem smanjenja rizika od prenošenja bolesti kovid-19, putnicima se preporučuje održavanje razmaka od najmanje metar, te korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u voz.

Željeznice FBiH su u vozove /garniture i vagone/ postavile dozatore sa dezinfekcionim sredstvom, te će putnici pri ulasku u voz dezinfikovati ruke.

Postavljeni su i plakati s ciljem edukcije putnika o mjerama za suzbijanje širenja bolesti kovid-19 i preporukama u vezi sa korištenjem željezničkog prevoza, a Željeznice će sprovoditi mjere u vezi sa čišćenjem, prozračivanjem i dezinfekcijom putničkih prostora.

Više o redu vožnje, zainteresovani mogu da pronađu na zvaničnoj internet stranici Željeznica FBiH.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.