Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zenica prodaje odmaralište na Jadranu za devet miliona KM

odmaraliste hrvatska334

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović raspisao je danas međunarodni javni poziv za prodaju nekretnina Zeničkog odmarališta u mjestu Duće u Općini Dugi Rat u Hrvatskoj, piše BiznisInfo.

Na prodaji je dio zemljišta iznad magistrale Omiš-Split, te zemljište između mora i navedene magistrale, ukupne površine 11.788 m2.

Kako je navedeno, ponuđena cijena za nekretnine ne može biti niža od 9 miliona KM.

Na nekretninama je upisana administrativna zabrana raspolaganja, o čijem brisanju je u toku postupak koji je Grad Zenica pokrenuo pred nadležnim sudom u Splitu.

Krajnji rok za dostavu pisma namjere je 28. avgust 2017. u 11 sati, a javno otvaranje ponuda obavit će se istog dana u 12 sati.

Pobjednik će biti onaj ko ponudi najvišu cijenu.

Odmaralište “Duće”, koje se nalazi oko tri kilometra od centra Omiša izgrađeno je za potrebe školske djece i omladine na zemljištu koje je Općina Zenica prije 56 godina kupila u tu svrhu, a finansiranje izgradnje objekata je izvršeno iz sredstava općinskog budžeta.

Godinama je ovo odmaralište služilo svojoj svrsi, ali je tokom i nakon ratnih dejstava bilo nedostupno vlasnicima.

Urbanističkim planom općine Omiš predviđeno je da se na ovom mjestu gradi neki od turističkih objekata visoke kategorije, što u ovom trenutku gradu Zenica ne treba, pa je Gradsko vijeće je 23. februara ove godine donijelo odluku o prodaji ovog odmarališa.