Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Zimski turistički program Sarajeva predstavljen u Zagrebu (FOTO)

12/12/2017

U Zagrebu je danas organizirano predstavljanje regionalne promotivne kampanje “Dobro došli u Sarajevo” u organizaciji Turističke zajednice Kantona Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

O sarajevskoj zimskoj sezoni i trodnevnom novogodišnjem spektaklu u Sarajevu govorili su Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, i glazbenik Dražen Žerić Žera, frontman grupe “Crvena jabuka”, a kao gošća je na promociji sudjelovala zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić.

Muzur je naglasio kako je turizam jedna od najbrže rastućih grana gospodarstva, kako u Sarajevu, tako i u cijeloj BiH, te kako je samo u prvih 11 mjeseci zabilježen rast od 17 posto u odnosu na prošlu godinu.

“Između prvih pet top gostiju u Sarajevu su gosti iz Hrvatske, a postoci gostiju iz svih zemalja regije rastu na godišnjoj razini”, kazao je Muzur te dodao kako Sarajevo ove godine očekuje preko 500.000 posjetitelja i preko milijun noćenja.

Naveo je kako je ove godine cilj organizatora bio nadmašiti prošlogodišnji doček Nove godine u Sarajevu na kojem je sudjelovalo preko 70.000 posjetitelja, s tim da službeno otvorenje zimske sezone u Sarajevu započinje 16. i 17. prosinca.

Oko novogodišnjeg dočeka organiziraju se čak tri koncerta: prva će nastupiti mlada filharmonija 30. prosinca ispred Katedrale, na samom dočeku na Trgu BiH nastupa Zdravko Čolić, a 1. siječnja 2018. ispred sarajevske Vječne vatre nastupa Crvena jabuka.

Ovom prilikom Žera je poručio kako se raduje dočeku “zbog cijele regije i grada Sarajeva”.

“Ovo je idealna prilika da ljudi koji nisu bili u Sarajevu dođu i upoznaju grad i ljude”, kazao je Žera.

Muzur je kazao kao je Zagreb organizacijom Adventa pozitivan primjer i uzor Sarajevu.

Dogradonačelnica Zagreba Majić poručila je”kako se znanje i uspjeh množe dijeljenjem” te dodala kako joj je drago da Zagreb može svoja dobra iskustva ponuditi Sarajevu čime cijela regije postaje konkurentnija.

Na promociji je predstavljeno nekoliko kratkometražnih promotivnih filmova koji predstavljaju zimsku ponudu Sarajeva ove godine. Između ostalih sadržaja, predstavljena je ponuda skijališta i smještajnih kapaciteta na tri olimpijske planine koje okružuju grad, a najavljeno je i održavanje olimpijade za mlade u 2019.

U sklopu promotivne turneje “Dobro došli u Sarajevo”, Turistička zajednica Kantona Sarajevo posjet će sve regionalne centre, Zagreb, Ljubljanu i Beograd, te predstaviti aktivnosti tijekom zimskog perioda u Sarajevu i na olimpijskim planinama oko grada.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.