Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ZIRA jedini predstavnik BiH na Mobile World Congressu

barca1222

Mobile World Congress (MWC) se svake godine krajem februara održava u Barceloni i privlači posjetioce iz svih dijelova svijeta koji uživaju u obilasku najveće svjetske izložbe tehnoloških dostignuća u mobilnoj industriji. Osim izložbenog dijela, na MWC-u se organizuju konferencije i diskusije koje održavaju istaknuti predstavnici IT kompanija, telekom operatera i proizvođača mobilne opreme.

zira barcelona

ZIRA je drugu godinu zaredom predstavljala Bosnu i Hercegovinu i bila u društvu najvećih, među kojima su npr. Samsung, Huawei, Ericsson, Microsoft i LG, koji svoje štandove pretvaraju u pozornice na kojima predstavljaju posljednje inovacije privlačne svakom znatiželjnom oku posjetioca. Priliku da se predstavi na Sajmu je dobio i veliki broj kompanija koje se promovišu pod pokroviteljstvom svojih država.

Kako nam je rečeno iz ZIRA-e, izuzetna je čast predstavljati našu državu na globalnom tržištu telekomunikacijskih tehnologija te se nadaju da će u narednim godinama biti još predstavnika iz Bosne i Hercegovine, pogotovo kad se u obzir uzme da se na ovogodišnjem MWC-u okupilo preko 100.000 posjetilaca iz 204 zemlje svijeta i da je tom prilikom preko 2.200 izlagača predstavilo svoje proizvode, usluge i tehnologije koji daju pečat i oblikuju budućnost u mobilnoj industriji.

ZIRA, koja već 20 godina uspješno lansira i implementira IT rješenja u elekomunikacijskoj industriji i čiji je kvalitet prepoznalo preko 50 telekom operatera u 22 zemlje širom svijeta, sarađuje, između ostalih, i sa velikim imenima kao što su domaći BH Telecom, Saudi Telecom Company (STC) vodeći operater na Bliskom istoku, Telekom Austria Group koja se sa svojom mrežom telekom operatera prostire po cijeloj Balkanskoj regiji, Turk Telekom Group, T-COM, Liberty Global itd.

Povjerenje svojih kupaca, rasprostranjenih na četiri kontinenta uspješno održava kvalitetnim rješenjima koja su rezultat dokazanog znanja i ekspertize stručnog kadra, kojem se nudi mogućnost razvijanja ljudskih potencijala bez potrebe da napuštaju Bosnu i Hercegovinu.

Svojim brojnim posjetiocima, poslovnim partnerima i kupcima ZIRA je na svom štandu
predstavila najnovija dostiguća i rješenja koja se odnose na oblasti poboljšanja poslovnih procesa telekom operatera.