Značajne investicije u energetsku učinkovitost se nastavljaju

energija fmpu123

Potpisivanjem ugovora sa izvođačima radova započele su nove investicije u okviru najvećeg projekta Svjetske banke u oblasti energetske učinkovitosti u Bosni Hercegovini, (Bosnia energy Efficiency – BEEP).

Riječ je o potpisivanju ugovora kojima započinje implementacija mjera energetske učinkovitosti na ukupno 13 javnih objekata u Zeničko-dobojskom, Unsko-sanskom kantonu, te Kantonu Sarajevo.

Ugovori su potpisani u prostorijama Federalnog ministarstva prostornog uređenja, a resorni federalni ministar Josip Martić je tom prilikom izjavio da su izvođači radova domaće tvrtke, koje zapošljavaju domaći radni kadar, te također, u potpunosti angažiraju domaću građevinsku operativu.

– Uskoro nas očekuje i potpis ugovora za objekte u Hercegovačko-neretvanskom kantonu koji će se također implementirati u ovoj godini, a u pitanju je sedam dodatnih javnih objekata – naveo je on, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Današnjim potpisivanjem ugovora i ukupnom investicijom od 5,48 miliona KM bit će obuhvaćeno 11 obrazovnih ustanova i dvije zdravstvene ustanove.

Izvođači radova su kompanije ITC Zenica, Džekos d.o.o. Sarajevo i Tehnograd Tuzla.