Zvizdić na otvaranju festivala privrednika u Abu Dhabiju

zvizdic-abu-dhabi111

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić prisustvovao je otvaranju festivala “Shaikh Zayed” koji se održava u Abu Dhabiju i koji će trajati do 4.januara 2017.godine.

Na festivalu svoje prozvode izlaže i šesnaest privrednika iz Bosne i Hercegovine koji su u Abu Dhabi došli na poziv Fondacije Shaikh Zayed i folklorni ansambl “Sanski biseri”iz Sanskog Mosta.

U razgovoru sa bh. privrednicima, predsjedavajući Zvizdić je izrazio zahvalnost šeiku Mohamedu Bin Zayedu na gostoprimstvu i rekao da ovaj festival pruža mogućnost za efikasno povezivanje bosanskohercegovačkih i kompanija iz UAE, kao i za promoviranje investicija i dalje jačanje poslovnih veza između privrednika.

Festival “Shaikh Zayed” se održava svake godine u povodu obilježavanja praznika ujedinjenja arapskih emirata i predstavlja najznačajniju privredno – kulturnu manifestaciju u UAE.

Na festivalu privrednika učestvuje 16 zemalja učesnica sa oko 600 privrednika. Otvaranju festivala je prisustvovao i ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Zoran Miličević i voditelj Centra za međunarodnu saradnju Privredne komore Federacije BiH Emir Pašić.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić boravi u Abu Dhabiju na Međunarodnoj konferenciji o zaštiti kulturnog nasljeđa u oblastima sukoba. Predsjedavajući Zvizdić će se, zajedno sa drugim premijerima i šefovima država, obratiti učesnicima konferencije, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.