Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kreću u isporuku inostranstvu

Zvornička Alumina plasirala pet novih proizvoda

New Project (6)

Ponosan na ostvareno, ali i činjenicu da je kompanija 2013. imala samo četiri, a da danas ima 36 proizvoda, je i direktor Sektora proizvodnje glinice u Alumini Rajko Aleksić

Prošlu poslovnu godinu zvornička Alumina završila je uspješno. Na tržište je plasirala pet novih proizvoda.

S proširenjem palete proizvoda nastavljeno je i u ovoj godini. Kompanija je predstavila tri nova proizvoda iz reda miks hidrata, a prve količine već su isporučene stranim kupcima.

Najveća zvornička kompanija proizvodni portfolio “obogatila” je proizvodima iz reda miks hidrata koji imaju primjenu u stolarstvu i građevinarstvu. Već kreću u isporuku inostranstvu.

– Naš proizvod, osim uloge “flejm retardanta” u sprečavanju intenziteta plamena i dima, takođe igra i ulogu i mehaničke čvrstoće i samim tim poboljšava karakteristike finalnog proizvoda, a sa većim udjelom tog proizvoda u smjesi, dobija se značajno jeftiniji finalni proizvod – pojašnjava Radislav Filipović, pomoćnik direktora za strategiju, razvoj i tržište kompanije Alumina.

Do sada je plasirano više od 120 tona novih proizvoda kupcima u Ujedinjene Arapske Emirate, a stigla je porudžbina za dodatnih 200 tona.

Ponosan na ostvareno, ali i činjenicu da je kompanija 2013. imala samo četiri, a da danas ima 36 proizvoda, je i direktor Sektora proizvodnje glinice u Alumini Rajko Aleksić.

– Vjerujte da se utakmica u osvajanju tržišta nastavlja intenzivno i naravno da dajemo maksimalne napore da to bude što uspješnije na svestrano zadovoljstvo i nas radnika Alumine, takođe i Zvornika, a vjerujem i RS jer prezentujemo jednu dobru sliku iz ovog kraja – ponosan je Aleksić.

Uprkos brojnim turbulencijama, globalnoj finansijskoj krizi, dodatno pospješenoj pandemijom virusa korona, zvornička Alumina uspjeva pozitivno poslovati.

Cilj nadležnih je da do kraja godine kompanija predstavi još najmanje dva nova proizvoda.