Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Aston Martin planira rivala Teslinom Roadsteru

aston-martin-db9

Aston Martin je trenutno u modelskoj ofenzivi, a sada najavljuje i rivala Teslinom Roadsteru koji još nije stigao na ceste.

Nismo trebali dugo čekati da se na Muskov mamac uhvate velike ribe. Jedna od njih je Aston Martin i njegov šef Andy Palmer kojem elektrifikacija nije strana. Aston je tako najavio po jedan novi model svakih 12 mjeseci, ali i postavio rok na 2025. godinu kada će svi modeli u gami biti dostupni u elektrificiranoj seriji.

U toj ofenzivi Aston Martin planira lansirati i izravnog rivala Teslinom Roadsteru, piše AutoExpress.

Palmer je na pitanje planiraju li električni model koji je manji, brži i skuplji od Vantagea odgovorio: “Moguće je. Postoji nekoliko izazova u razvoju električnog modela, a jedan oko kojeg se svi fokusiraju su baterije – sustav upravljanja i kemija koja je uključena.”

Palmer pritom misli kako je Aston u prednosti u odnosu na proizvođače velikoserijskih automobila, posebno zbog iskustva i znanja u području aerodinamike, prijenosa snage i redukcije masa.

Dodatno, krene li Aston u razvoj zasigurno će koristiti modificiranu aluminijsku platformu modela DB11 i Vantage, čime će dodatno biti smanjeni troškovi.

I na kraju, Palmer je bio vrlo konkretan u pogledu hibrida: “Nećemo nuditi plug-in hibride, ne vidim njihov smisao.”