Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predstavili bolid

Aston Martin se nakon 60 godina vraća u Formulu 1

aston

Prezentaciju novog bolida vodila je glumica Gemma Arterton, jedan od Bondovih djevojaka

Nakon više od 60 godina Aston Martin se vraća u Formulu 1. Predstavili su novi bolid AMR21 koji će u novoj sezoni voziti Sebastian Vettel i Lance Stroll.

Ekipa koja je ranije bila poznata kao Racing Point, preimenovana je tokom zime, nakon što je vlasnik Lawrence Stroll preuzeo kontrolu nad poslovanjem Aston Martina. Nova ekipa sada se zove Aston Martin Cognizant F1 Team čime će Aston Martin imati ekipu u Formuli 1 prvi put nakon 1960. godine.

Predstavljanje bolida iščekivalo se s posebnim zanimanjem, a sada je otkriveno kako bolidom dominira boja ‘British racing green’, ali zadržano je i nešto ružičastih detalja.

Podršku novoj ekipi pružili su James Bond, ali i legendarni quarterback Tom Brady.

“Želim čestitati Aston Martinu na povratku u F1 po prvi puta od 1960. godine”, rekao je u video poruci glumac Daniel Craig koji je utjelovio izmišljenog britanskog tajnog agenta James Bonda koji u svojim filmovima često vozi Aston Martin.

“Nevjerovatno je uzbuđenje za mene, a siguran sam i za sve ljubitelje Formule 1, vidjeti Aston Martin kako se ponovno utrkuje u svojoj kultnoj Aston Martin Racing Green”, dodao je Craig.

Prezentaciju novog bolida vodila je glumica Gemma Arterton, jedan od Bondovih djevojaka.

Podršku Aston Martinu pružio je i legendarni quarterback Tom Brady.

“Hej Lance i Seb, navijat ću vas na svakom koraku”, poručio je Brady.

Vlasnik ekipe Lawrence Stroll najavio je kako ima velike planove.

“Moj prvi san bio je posjedovanje ekipe Formule 1. Drugi san bio je sticanje značajnog udjela u Aston Martinu Lagondi. Danas se radi o spajanju ta dva sna, no ovo je samo početak. Naše ambicije su neograničene. Sad imamo na raspolaganju dijelove, ljude i partnere, kako bismo istinski napredovali”, kazao je Stroll.