Brzi i žestoki

cijena nepoznanica

Audi obnovio Q5, prvi će ponuditi OLED svjetla na automobilu

10/07/2020

Ona su sastavljena od šest segmenata koje je moguće softverski prilagođavati i prilikom naručivanja automobila kupci će moći birati između tri različita dizajna stražnjih svjetala

Aktuelni Q5 je na tržište stigao prije tri godine, a sada je redizajniran. Prednji dio je temeljno prerađen te izgleda mnogo agresivnije i moćnije. Zbog redizajna narasla je i dužina automobila, sada ima 2 cm više, odnosno ukupno 468 cm. Poboljšana je i aerodinamika, koeficijent od 0,30 je jedan od najboljih u klasi.

Promjene straga na prvi pogled nisu tako velike, no svjetla kriju najveću novosti. Riječ je o prvim OLED svjetlima na nekom automobilu.

Ona su sastavljena od šest segmenata koje je moguće softverski prilagođavati i prilikom naručivanja automobila kupci će moći birati između tri različita dizajna stražnjih svjetala. Također, odabirom sportskog programa vožnje svjetla će promijeniti svoj izgled. Također, približi li se Audiju neki auto straga na manje od dva metra upalit će se svi segmenti svjetala, a pri nastavku vožnje vratit će se programirani svjetlosni potpis.

U unutrašnjosti više nema kontrolera za upravljanje infotainmentom već se on koristi pomoću dodirnog zaslona. Zaslon je promjera 10,1”. U ponudi je i više vrsta digitalnih instrumenata, a najbolji od njih imaju promjer 12,3 inča.

Automobil u prodaju stiže tokom jeseni, a na početku će se nuditi samo verzija s mild hybrid TDi motorom sa 204 KS. No, vrlo brzo nakon toga će se ponuda proširiti s još dva četverocilindrična TDI motora, V6 TDI-om i s dva benzinska dvolitarska motora. Nudit će se i dvije plug-in hibridne verzije. Cijene se još ne znaju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.