Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kineski "tesla"

Automobil pao s trećeg sprata zgrade, poginule dvije osobe

auto kina ss

Područje trećeg sprata s kojeg je automobil pao opisano je kao izložbeni prostor i prostor za testiranje

Dvije osobe su poginule prilikom pada električnog automobila s parkirališta na trećem katu zgrade u Šangaju, objavio je kineski proizvođač električnih automobila Nio. Nio je kompanija koju mediji često nazivaju kineskim Teslom.

Incident s padom automobila dogodio se oko 17:20 po kineskom vremenu. Poginuli su zaposlenik firme Nio i zaposlenik partnerske firme. Iz firme Nio rekli su da su odmah započeli istragu o nesreći u suradnji s odjelom javne sigurnosti, prenosi CNBC.

Područje trećeg sprata s kojeg je automobil pao opisano je kao izložbeni prostor i prostor za testiranje.

Detalje o nesreći firma je objavila na kineskoj društvenoj mreži Weibo. Iz tvrtke kažu da se preliminarnom analizom na licu mjesta može potvrditi da nesreća nema nikakve veze sa samim vozilom.

U objavi na Weibou, Nio naglašava da incident nisu izazvali problemi s vozilom. No, prvu objavu u vezi nesreće su obrisali vjerovatno jer su korisnici bili bijesni zbog toga što Nio kaže da nesreću nije izazvala neispravnost automobila. Kasnije su objavili novu verziju saopćenja.

Video s mjesta nesreće pokazuje medicinsko osoblje koje pokušava spasiti dvoje putnika u automobilu. Nio je rekao da je firma osnovala poseban tim za pomoć obiteljima poginulih radnika. Prošle godine muškarac je poginuo u modelu Nio ES8 dok je koristio opciju poluautonomne vožnje automobila, prenosi Index.