Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Autoshow Week u Tuzli: Bit će predstavljeno preko 100 automobila

bingopress3
Foto: H. Š.

Od 11. do 15. oktobra Bingo City Centar u Tuzli će biti domaćin Autoshow Week, manifestacije koja će na jednom mjestu predstaviti više od 100 najnovijih modela vozila poznatih svjetskih brendova.

“Bit će predstavljeno više od 100 automobila, a svako će moći pronaći nešto za sebe. Od električnog automobila, preko porodičnog i malog gradskog, do onih najluksuznijih koji su pravljeni za poslovnu zajednicu”, kazao je Zlatko Berbić, direktor Autoshow Weeka.

Kako tvrdi Berbić, ne radi se o salonskom predstavljanju automobila, nego o predstavljanju pravaca kojima se autoidnustrija kreće.

– Razgovarat ćemo o hibridnim i električnim vozilima, a tu će biti i ljudi iz Elektroprivrede BiH koji će nam iznijeti svoje viđenje budućnosti i načine na koje će ta nova industrija zaživiti i kod nas, istakao je Berbić.

Svoj štand imat će i Policijska uprava MUP-a Tuzlanskog kantona, koja će prezentirati opremu koju svakodnevno koriste u provedbi zakona.

To je potvrdio i viši inspektor Uprave policije MUP-a TK Damir Hadžić, dodavši da će biti organizovane i prezentacije koje imaju za cilj sigurnost djece u prometu.

– Tokom pet dana Autoshow Weeka vjerujem da će Bingo City Centar biti u centru pažnje, te da će doći mnogi da pogledaju možda i svoje nove ljubimce i da zapravo vide šta se to dešava danas u autoindustriji, poručila je Lidija Tomić, direktorica Bingo City Centra.