Rumunija

Bacili smeće iz auta uz cestu, policija im oduzela auto i izrekla ogromnu kaznu

U Sarajevu se održava prosvjed, građani traže istinu u vezi smrti dvojice mladića
11.09.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Danas se u Sarajevu, s pocetkom u 13 sati ispred Narodnog kazalista, odrzavaju prosvjedi povodom smrti dvojice mladica, Dzenana Memica iz Sarajeva i Davida Dragicevica iz Banje Luke."nPhoto: Armin Durgut/PIXSELL

Tijela Europske unije (EU) i nacionalni regulatorni, subjekti iz država članica usvojili su oštre kazne za one koji ne poštuju pravila kada je u pitanju odlaganje smeća

Dvije osobe koje su krajem maja ove godine putovale u Golfu, negdje u Rumuniji, odlučile su se odmoriti uz cestu i očistiti unutrašnjost svog vozila. Nažalost, njihovi planovi uključivali su i bacanje smeća uz cestu. Osim kamera postavljenih posebno za praćenje vozača koji bi se mogli odlučiti na bacanje smeća na odmorištu, u tom trenutku upravo je prolazila policija pa su oboje ubrzo uhvaćeni na djelu.

Na snimci se vidi kako žena stavlja smeće u plastičnu vrećicu, a zatim ga baca u travu.

Policijski službenici su vidjeli što se dogodilo i odmah su se zaustavili. Odlučili su primijeniti zakon. Uz 1.100 eura kazne policijski službenici su zaplijenili stari Volkswagen Golf. Povrh svega, lokalna agencija za zaštitu okoliša također je vozaču izrekla kaznu od 1.000 dolara, prenosi HAK revija.

Tijela Europske unije (EU) i nacionalni regulatorni, subjekti iz država članica usvojili su oštre kazne za one koji ne poštuju pravila kada je u pitanju odlaganje smeća.

Lokalni dužnosnici su objasnili da je ovaj VW Golf četvrti automobil oduzet vlasnicima koji su bacali smeće i koji su uhvaćeni na djelu. Vozač za sada ne može vratiti svoj automobil, a morati će tužbom dokazati da nije prekršio zakon, ali tek nakon što se podmire kazne.