Brzi i žestoki

Mercedes

Bio je najbolji auto svog vremena, a sada se prodaje kao nov (FOTO)

24/09/2019

Ovaj primjerak je obnovljen do zadnjeg vijka te ga je moguće otkupiti. Jedini problem bi mogla biti cijena od 47.890 eura sa uključenom garancijom od 12 mjeseci

Mnogi će se složiti da su godine u kojima je Mercedese kreirao Bruno Sacco bile zlatno doba slavne marke. S klasa je najbolji dokaz toga.

Sacco je stvorio bezvremenske modele. 190 (W201) i W124 vjerovatno spadaju u najbolje što je Mercedes u istoriji ponudio za mase, dok su najzahtjevniji na raspolaganju imali S klasu (W126) i SL (R129). A od svih njih najupečatljivija je ipak bila i ostala S klasa, mnogima najdraža generacija najprestižnijeg Mercedesa. Proizvodio se do 1991. godine, a i danas se mogu pronaći dobro očuvani primjerci.

Tražite li najbolje, navratite do Mercedesovog muzeja. Oni imaju 280 SE iz 1982. godine koji pokreće 185 KS snažan šestak. U kombinaciji ručnog mjenjača je i danas respektabilan na cesti, ima stotku za 10 sekundi, a vozi do 210 km/h.

I oprema je prvoklasna. Kožna sjedala su grijana, klima hladi, a krovni otvor radi na struju. Konkretni primjerak je vozio suncem okupanim cestama Portugala i prešao svega 36.000 km.

I sad ide ono najbolje, ovaj primjerak je obnovljen do zadnjeg vijka te ga je moguće otkupiti. Jedini problem bi mogla biti cijena od 47.890 eura sa uključenom garancijom od 12 mjeseci.

Uzevši sve u obzir, budite sigurni da je to iznos za koji dobivate dio istorije, jedan od najboljih automobila svog vremena, ali i limuzinu koja će vas vjerovatno služiti decenijama.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.