Brzi i žestoki

Predstavljanje

BMW osvježio seriju X1 (FOTO)

29/05/2019

Kao što je već postalo standard na novim BMW modelima, i osvježeni X1 je dobio veću prednju masku koji se kao na Seriji 1 spaja u sredini

Nekoliko dana nakon otkrivanja nove Serije 1, BMW je predstavio i osvježeni X1.

U prvom planu su redizajnirane komponente prednjih i zadnjih dijelova karoserije koje prate trenutno BMW-ov dizajnerski jezik.

Blago je osvježen i enterijer u skladu sa eksterijerom, uz mnoštvo novih farbi.

Kao što je već postalo standard na novim BMW modelima, i osvježeni X1 je dobio veću prednju masku koji se kao na Seriji 1 spaja u sredini.

Tu su i redizajnirani farovi sa LED svjetlima kao opcionim dijelom, a tu je i donji dio branika sličan onom na većim X5 i X7 uz integrisane horizontalna dnevna svjetla u uglovima.

M Sport modeli su dobili nov aero paket koji uključuju difuzor, pragovi, okviri krila i agresivniji prednji branik.

Tu su i felne sa kracima u obliku Y od 18 i 19 inča, a što se tiče boja tu su Storm Bay metalik, Jucaro Beige i Misano Blue metalik.

U unutrašnjosti se prije svega ističe novi elektronski selektor mijenjanja brzina na centralnoj konzoli, 6,5-inčni multimedijalni ekran, dok su opcioni 8,8 i 10,25, a kupci mogu i da izaberu unutrašnjost obloženu Dakota kožom.

Pod haubom nije bilo promjena, a od novina tu je prije svega novi 2,0-litarski trubobenzinski redni četvorocilindarski agregat sa 228 KS i 350 Nm pod oznakom xDrive28i koji ubrzava za 6,3 sekunde.

U X1 debituje i hibridna verzija xDrive25e sa turbobenzincem od 125 KS i elektromotorom od 95 KS koji omogućava 50 kilometara samo na električni pogon i potrošnju od samo 2 litra na 100 kilometara.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.