BMW otkrio pravo lice X7 (FOTO)

bmw1

Bavarski automobilski gigant počeo je predproizvodnju X7 u svom pogonu za SUV vozila u Spartanburgu, u Južnoj Karolini.

Iako uglavnom dominiraju fotografije kamufliranih detalja, BMW je u svom medijskom saopštenju objavio i fotografije za koje nije potrebna pretjerana mašta.

Jasno se vidi skoro kompletna prednja maska vozila čiji se elementi ne razlikuju pretjerano od onih sa koncept verzije predstavljene prije nekoliko mjeseci u Frankfurtu, uključujući uske farove sa heksagonalnim prstenovima dnevnih svjetala.

Ono što je posebno interesovalo većinu ljubitelja BMW SUV modela, to se i dogodilo, X7 “krasi” masivna maska hladnjaka u obliku tradicionalnog bubrega, koja pokriva veći dio čeone površine vozila.

Za utjehu onima kojima to “bode oči”, usisnici vazduha pored prednjih točkova su mnogo bolje integrisani nego na predstavljenom prototipu.

Na zadnjem dijelu vozila su štop svjetla u obliku slova L, uz blago otvoreni zadnji spoiler kao na X5, te par hromiranih završetaka auspuha.

Fotografije otkrivaju i redizajniran menjač, promenjeno mjesto za start dugme, kao i veći iDrive rotacioni kontroler.

Za razliku od pomalo futurističkog koncepta iz septembra, na serijskoj verziji je masivni panoramski stakleni krov sveden na razumnu mjeru, uz odvojen panoramski dio za treći red sjedišta.

Ubedljivo najveći BMW SUV bi trebalo da pokreću agregati već implementirani u serije 5 (G30) i 7 (G12), od šest i osam cilindara, uključujući i 6.0-litarski tvin-turbo V12 iz M760Li.

 

bmw